العودة     ملف عن المعجنات

عدد الضغطات : 14,123مساحة شاغرة
عدد الضغطات : 7,227مساحة شاغرة
عدد الضغطات : 9,341عدد الضغطات : 4,138
عدد الضغطات : 6,887مساحة شاغرة
عدد الضغطات : 4,291

ملف عن المعجنات


موضوع مغلق
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 07 Aug 2009, 01:50 AM   #1
زهرانية جياد غير متواجد حالياً
مشرفة منتديات الأسرة المكية

الصورة الرمزية زهرانية جياد

رقم العضويـــة: 10965
تاريخ التسجيل: 10 01 2007
الجــنــــــــس:
انثى
مكان الإقــامة: مكة
المشاركــــات: 6,208
قوة التقييــــم: 21 نقطة
زهرانية جياد is on a distinguished road
نقاط التقييــم: 31
آخر تواجــــــد: 31 Oct 2016 (08:23 AM)
الأوسمة
الوسام الذهبي فريق الاشراف 
المشاهدات: 6369 | التعليقات: 25

ملف عن المعجنات


رمضان على الابواب اللهم بلغنا رمضان

واجبر كسرنا في فقد اي عزيز وغالي اسأل الله ان يرحم جميع المسلمين


المعجنات مهمة وضرورية مانستغنى عنها في سفرتنا الرمضانية

اكيد مو كل يوم سمبوسة لازم التغيير


موضوعي ملف للمعجنات المالحة والحلوة







الكمية تكفى 32 رول


1/4 كجم كريمة بالقشطة (كريم تشيز) و ممكن استبدالها بجبنة فيتا
و معاها 3 ملاعق كبيرة كريمة لبانى
8 شرائح بسطرمة مفرومة اقصد مورتديلا
1/3 كوب جبن رومى مبشور
(ممكن جبنة شيدر )
بصلة متوسطة مبشورة ناعم
حزمة بقدونس صغيرة مفرومة ناعم
معلقة حليب

نصف كيلو عجينة بف بيسترى


الطريقة

اخلطى المكونات جيدا
سخنى الفرن و ابدأى افردى العجينة

افردى الحشوة على العجينة و قطعيها طوليا بقطاعة البيتزا
(او بالسكينة ان لم توجد)

و لفيها رولات









اخبزيها لمدة 15 دقيقة




هذي الصور





[url=http://www.l22l.com][/url















________________________________________


التعديل الأخير تم بواسطة زهرانية جياد ; 07 Aug 2009 الساعة 01:53 AM
 
     
قديم 12 Aug 2009, 01:11 PM   #2
زهرانية جياد غير متواجد حالياً
مشرفة منتديات الأسرة المكية

الصورة الرمزية زهرانية جياد

رقم العضويـــة: 10965
تاريخ التسجيل: 10 01 2007
الجــنــــــــس:
انثى
مكان الإقــامة: مكة
المشاركــــات: 6,208
قوة التقييــــم: 21 نقطة
زهرانية جياد is on a distinguished road
نقاط التقييــم: 31
آخر تواجــــــد: 31 Oct 2016 (08:23 AM)
الأوسمة
الوسام الذهبي فريق الاشراف 
اوووه اخيرا رجعت للموضوع
اضطريت اروح الجنوب لظرف طارئ كم يوم وبسبب الصواعق والامطار صعب الاتصال
حتى الجوالات مانقدر نفتحها

اشكر الغوالي اللي راسلوني على الخاص علشان يتطمنوا عني ربي يسعدكم دائماً ابداً

خالص تحياتي
 
قديم 12 Aug 2009, 01:24 PM   #3
زهرانية جياد غير متواجد حالياً
مشرفة منتديات الأسرة المكية

الصورة الرمزية زهرانية جياد

رقم العضويـــة: 10965
تاريخ التسجيل: 10 01 2007
الجــنــــــــس:
انثى
مكان الإقــامة: مكة
المشاركــــات: 6,208
قوة التقييــــم: 21 نقطة
زهرانية جياد is on a distinguished road
نقاط التقييــم: 31
آخر تواجــــــد: 31 Oct 2016 (08:23 AM)
الأوسمة
الوسام الذهبي فريق الاشراف 
عجينة اليوم حلوة طبعاً مع القهوة كل يوم لازم حلى



خبز البطاطا الحلوة


1 كوب بطاطا حلوة مهروسة دافئة
2 كوب لبن رايب فى درجة حرارة الغرفة
بيضة فى درجة حرارة الغرفة
1/4 كوب زيت نباتى
3 ملاعق زبدة سايحة و بعدين سبيها فى درجة حرارة الغرفة تبرد
1/4 كوب سكر
2 بكتة خميرة فورية فرمبيان افضل شي
2 و نصف معلقة صغيرة ملح
من 6 ل 7 اكواب دقيق

الطريقة

امزجى البطاطا المهروسة مع البيضة مع اللبن الرايب مع السكر مع الخميرة مع الزيت و الزبدة

اضيفى كوب واحد دقيق ثم قلبى
اضيفى الملح و قلبى جيدا
و اضيفى باقى الدقيق تدريجيا


رشى السطح اللى بتشتغلى عليه بالدقيق
و اعجينى العجينة لغاية لما تبقى متجانسة تماما
و شكليها على شكل كورة و غطيها بالسوليفان فى بولة مدهونة بالزيت
مع دهان وجه العجينة
و اتركيها تخمر لغاية ما يتضاعف حجمها فى مكان دافىء


بعد مايتضاعف حجمها قسميها قسمين و قسمى كل قسم 8 كور صغيرة


جهزى 2 صينية مفروشة بورق الزبدة


و شكلى العجينة لكور بالطريقة المبينة فى الصور ادناه


بعد كده غطيها لمدة 20 دقيقة قبل ماتخبزيهم
سخنى الفرن قبل الخبز ب 10 دقائق


قبل ماتدخليهم الفرن رشى عليهم رشة دقيق
و اخبزيهم لمدة 20 او 25 دقيقة مع قلب الصينية فى منتصف وقت الخبيز
عشان السوى يكون متساوى من كل الجهات


برديها بعد كده على رف سلك
ورشيها بالسكر البودرة





لو حبيتى تعيدى تسخينهم قبل التقديم غطيهم بالفويل كويس
و سخنيه 5 او 7 دقائق



وهذي قصة مصورة للعجينة



























هذا البوكس سر النكهة لازم كل شوية تعجنيها وتغطيها علشان تكون العجينة انجح


































نقلته لعيونكم

التعديل الأخير تم بواسطة زهرانية جياد ; 14 Aug 2009 الساعة 02:00 PM
 
قديم 14 Aug 2009, 01:54 PM   #4
زهرانية جياد غير متواجد حالياً
مشرفة منتديات الأسرة المكية

الصورة الرمزية زهرانية جياد

رقم العضويـــة: 10965
تاريخ التسجيل: 10 01 2007
الجــنــــــــس:
انثى
مكان الإقــامة: مكة
المشاركــــات: 6,208
قوة التقييــــم: 21 نقطة
زهرانية جياد is on a distinguished road
نقاط التقييــم: 31
آخر تواجــــــد: 31 Oct 2016 (08:23 AM)
الأوسمة
الوسام الذهبي فريق الاشراف 
هو نوع من المخبوزات الغربية
ولا يحتوى عادة على الحلاوة الطحينية
ولكن أحد عشاق الخبز و هو من اصل
غربي اضاف الحلاوة الطحينية كلمحة عربية للوصفة
الإسم الأصلى لهذا الخبز
البابكا
الكمية تنتج رغيفين فى حجم التوست الكبير

ممكن تقسمى الكمية بالنصف لو حبيتى عشان تعملى رغيف واحد والعجينة تنفع حلو ومالح

6 اكواب دقيق
2 باكتة خميرة فورية
3/4 كوب سكر
3 بيض فى درجة حرارة الغرفة
1 1/3 كوب حليب دافىء
1/2 معلقة ملح
فانيليا
بشر ليمونة
14 معلقة زبدة فى درجة حرارة الغرفة


للتزين

بيضة مخفوقة


للحشو


1/2 كجم حلاوة طحينية مكسرة قطع
1/2 كجم شكولاتة مبشورة
1/2 كوب زبيب
كوب مكسرات محمصة تحميص خفيف (عشان تكون صحية)
يفضل عين جمل و ممكن اى حاجة حتى لو سودانى
و ممكن خليط


رشة قرفة (اختيارى لمحبى القرفة)




امزجى كل مكونات العجينة
اعجنيها كويس
حطيها فى صينية مدهونة و غطيها بغطاء محكم بالسوليفان و سبيها فى الثلاجة لمدة 5 او 6 ساعات

قسمى العجينة بعد كده لقسمين (رغيفين

افردى النصفين بالنشابة
و افردى الحشوة بالتساوى على كل نصف

لفى كل نصف كأنه سويس رول
بالسكينة قطعى في كل رول تقطيع عرضى بدون ماتنزلى لآخر الرغيف يعنى كأنك بتقطعى سويس رول من غير ما تفصليه
شيلى كل رول و حطيه فى قالب توست مبطن بورق زبدة
غطيهم بفوطة نظيفة و حطيهم يخمروا فى مكان دافىء لمدة 45 دقيقة
سخنى الفرن
ادهنى وجه الرغيفين بالبيضة المخفوقة
حطى القوالب تتخبز لمدة 45 دقيقة
طلعيها بعد كذا تبرد على رف سلك
ملحوظة :
ممكن تحتفظى بأحد القوالب فى الفريزر لحين الإستخدام
سخنى القطعة اللى حاتقدميها مغطاة بفويل قبل التقديم
تقدم دافئة و ليس ساخنة



هذي صور العجينة المالحة بالجبنة والزعتر






وهنا نفس العجينة لكن حلوة
محشية بحلاوة طحينية وشكولاتة او اي شي تفضليه ممكن كستر او كريمة















هنا لما تخرج العجينة الحلوة والمالحة من الفرن





التعديل الأخير تم بواسطة زهرانية جياد ; 14 Aug 2009 الساعة 02:13 PM
 
قديم 15 Aug 2009, 01:09 PM   #5
زهرانية جياد غير متواجد حالياً
مشرفة منتديات الأسرة المكية

الصورة الرمزية زهرانية جياد

رقم العضويـــة: 10965
تاريخ التسجيل: 10 01 2007
الجــنــــــــس:
انثى
مكان الإقــامة: مكة
المشاركــــات: 6,208
قوة التقييــــم: 21 نقطة
زهرانية جياد is on a distinguished road
نقاط التقييــم: 31
آخر تواجــــــد: 31 Oct 2016 (08:23 AM)
الأوسمة
الوسام الذهبي فريق الاشراف 
عجينة روعة



وهي نفسها التي نحضر بها البيتزا والفطاير والسينابون






رهييييييييييبة والنتيجة زي القطنة والله ،، وكل من أكلها عندنا أخذ الطريقة

لعمل العجينة نحتاج

تقريباً 3 كاسات وربع دقيق جميع الاستعمالات
4 ملاعق ك حليب بودرة
1 فنجان زيت
ربع فنجان سكر
1 م ك خميرة فورية
1 ملعقة ص ملح
1 م ص بيكنج باودر
ماء دافئ للعجن


الطريقة يا حلوات

تعجن العجينة بخلط كل المقادير ( عدا مقادير الوجه ) حتى تتشكل لك عجينة طرية
وانتبهي أن تستمري بالعجن لمدة لا تقل عن عشرة دقائق

وكلما زادت مدة العجن كلمات زادت طراوة العجينة


الآن غطي العجينة في مكان دافيء لمدة ساعة
ومن ثم شكليها بعد أن تتضاعف








في البيتزا نحاول ما نحط طماطم كثير

اعملي الصلصة بطريقتك الخاصة وامسحي بها وجه البيتزا

وحطي شرائح زيتون + مكعبات فلفل رومي ورشي الجبن الموزريلا ورشي شوية زعتر وامممممممممم على الطعم



وهنا تشوفوحبة كروسان جبن

ممكن تحشيها بجبن فييتا ونعناع مجفف الطعم خطييييييييير ولا أحلى

وجربوا احشوها أيضاً بقشطة وشوفو الطعم كيف يدوخ


طرية وزي القطنة وكأنها معجنات جـــــــاهزة !!!!























وبالفرن ما تاخذ أكثر من ربع ساعة



التعديل الأخير تم بواسطة زهرانية جياد ; 29 Aug 2009 الساعة 03:08 PM
 
قديم 18 Aug 2009, 04:22 PM   #6
زهرانية جياد غير متواجد حالياً
مشرفة منتديات الأسرة المكية

الصورة الرمزية زهرانية جياد

رقم العضويـــة: 10965
تاريخ التسجيل: 10 01 2007
الجــنــــــــس:
انثى
مكان الإقــامة: مكة
المشاركــــات: 6,208
قوة التقييــــم: 21 نقطة
زهرانية جياد is on a distinguished road
نقاط التقييــم: 31
آخر تواجــــــد: 31 Oct 2016 (08:23 AM)
الأوسمة
الوسام الذهبي فريق الاشراف 

كويرات الكاستر


مقادير عجينة الكويرات



280 جرام دقيق
1/2 باكتة خميرة فورية دايما انصح بفرمبيان
2 معلقة كبيرة سكر
1/2 معلقة صغيرة ملح
بيضة +صفار بيضة
1/4 كوب حليب
معلقة زبدة فى درجة حرارة الغرفة




مقاديرالكاستر او الكريم باتسير



2 كوب حليب
فانيليا
4 صفار بيض
1/3 كوب سكر
1/3 كوب نشا

او كسترد عادي تطلي

طريقة عجينة الكويرات



اخلطى الدقيق مع الخميرة
اخلطى باقى المكونات
و اعجنيها جيدا
غطيها و اتركيها تخمر حتى تتضاعف فى الحجم بعد حوالى ساعة و نصف


قسمى العجينة بعد كذا كور صغيرة فى حجم الخوخة الصغيرة
و غطيها واتركيها ترتاح 30 دقيقة




طريقة الكريم باتسير

امزجى الفانيليا مع الحليب و اغليهم و بعدين سبيهم على جنب

اخفقى السكر مع صفار البيض ثم اضيفى النشا
وقلبى جيدا

اضيفى 1/2كوب من الحليب الذى سبق غليه لخليط الحليب و قلبى جيدا

ثم اعيدى خليط البيض و السكر و النشا الى مقدار الحليب السابق غليه
و سخنيهم على نار هادئة مع التقليب بالمضرب البيض اليدوى
حتى يصبح قوامه غليظا و غطيه


*******
سخنى زيت نباتى فى مقلاة
واقلى الكويرات حتى يصبح لونها ذهبى

طلعيهم يصفوا من الزيت على ورق مطبخ
و بواسطة كيس الحلويات ضخى الكريم باتسير فى قلب الكور و هى سخنة


اختيارى

اذا ماتبغي تحشيهم ممكن تدحرجيهم فى خليط سكر بودرة و قرفة و هي مازالت
ساخنة






[url=http://www.l22l.com][/url
 
قديم 18 Aug 2009, 04:25 PM   #7
زهرانية جياد غير متواجد حالياً
مشرفة منتديات الأسرة المكية

الصورة الرمزية زهرانية جياد

رقم العضويـــة: 10965
تاريخ التسجيل: 10 01 2007
الجــنــــــــس:
انثى
مكان الإقــامة: مكة
المشاركــــات: 6,208
قوة التقييــــم: 21 نقطة
زهرانية جياد is on a distinguished road
نقاط التقييــم: 31
آخر تواجــــــد: 31 Oct 2016 (08:23 AM)
الأوسمة
الوسام الذهبي فريق الاشراف 
خلية بالقرفه:
كأس ماء دافئ/ملعقه ونصف أكل خميره/2 ملعقه ك سكر بودره/ربع كأس زيت/3 ملاعق ك حليب بودره/قليل ملح...



الطريقه:

تخلط جميع المقادير الخلاط لمدة 3دقائق ثم يضاف كأسين وربع دقيق بالتدريج وتعجن لمدة عشردقائق ثم تترك لمدة 30 دقيقه ثم تقطع وتحشى بالكيري على شكل كور ثم تغطى بالقرفه المطحونه وترص في الصينيه وتخبز وبعد النضج يصب عليها خليط(نصف علبه حليب مركز+3قطع كيري)(ويضاف لها شوكلاته سائلة هيرشيز في حالة الرغبة)..

وبالصحه والعافيه...



 
قديم 22 Aug 2009, 04:31 AM   #8
زهرانية جياد غير متواجد حالياً
مشرفة منتديات الأسرة المكية

الصورة الرمزية زهرانية جياد

رقم العضويـــة: 10965
تاريخ التسجيل: 10 01 2007
الجــنــــــــس:
انثى
مكان الإقــامة: مكة
المشاركــــات: 6,208
قوة التقييــــم: 21 نقطة
زهرانية جياد is on a distinguished road
نقاط التقييــم: 31
آخر تواجــــــد: 31 Oct 2016 (08:23 AM)
الأوسمة
الوسام الذهبي فريق الاشراف 
مقادير العجينه ..(الكاس المستخدم في القياس كاس الجبن )

المرحله الاولى
كاسين طحين ابيض + كاسين ماء دافي +ملعقتين طعام نيدو + ملعقتين طعام خميرة فوريه + ملعقتين طعام جبن كريم سائل + فنجان قهوة سكر + ذرة ملح

تخلط جميع المقادير في الخلاط وانا استخدم خلاط الكيك ثم تغطى وتخمر لمده 10 دقائق ..وياحبذا لو تذوبي الخميرة في ماء دافي شوي قبل ما تضيفيها حتى لا تتكتل

المرحله الثانيه
بعد العشر دقائق تضيفي ثلاث كاسات طحين ابيض + نص كاس زيت للمقادير السابقه وتخلطيها زين وعقب قسمي العجينه الى كور صغيرة ونبدأ باللف على طول ...سهله وما تاخذ وقت ..والنتيجه فطاير طريه ولذيذه
























وهنا بطريقة ثااانية


يتم دهن العجينة بصلصة البيتزا
بعدين نحط الحشووووة مرتديلا - خيار - طماطم - زيتزن - جبن
وغلقها بعدين ادهنيها بالبيض ورشي عليها شوية جبن موزاريللا

















بنفس العجينة
تأخذين قطعة عجينة وتفردينها بعدين تقطعينها دوائر ( بالكاس أو أي أي شئ دائري )
تمسحين الدائرة بشوي كاتشب أو ممكن صلصة البيتزا ( إذا جاااهزة عندك )
حطي الحشوووة ( وهي عبااارة عن لحم مفروووم مطبوخ مع بصل وشوية خضااار إذا حبيتي بالطريقة المعروووفة
ألحين تجيبن خيار مقطع حلقااات وتحطينه على الحشوووة
بعدين جبن شرايح مقطعتها صغار وحطيها على الخيااار



جيبي الدائرة الثانية وحطيها على الدائرة الأولى وصكيها زينننننننننننننن عشااان الجبن لما يسيح ما يطلع
ممكن تضفري أطرافها أو بالشوكة تزينيين الحوااااف



أمسحي الوجه بشوية بيض
بعدين رشيه بحبة سوداء
أو جبن موزاريللا
دخليها الفرن لحد ما تتحمر من تحت
بعدين من فووووق
وذوقي الطعمممم اللذيذذذذ



**







[url=http://www.l22l.com][/url
 
قديم 22 Aug 2009, 11:30 PM   #9
بشائر الخير غير متواجد حالياً
مكاوي نشيط جدا

الصورة الرمزية بشائر الخير

رقم العضويـــة: 14168
تاريخ التسجيل: 02 08 2007
الجــنــــــــس:
انثى
مكان الإقــامة: المكرمة مكة ♥
المشاركــــات: 781
قوة التقييــــم: 14 نقطة
بشائر الخير is on a distinguished road
نقاط التقييــم: 10
آخر تواجــــــد: 14 Sep 2012 (04:58 PM)
الأوسمة
وسام التميز 
رووعة رووعة ماشاء اللله ,,

ملف راائع ومتكاامل,,

تسلم يدك يا ستيتا ,,

ربي يحفظك ويخليكي يااارب,,

________________________________________

لا أحد يؤمن بك في البداية، وعندما تحقق الذي لا يفهمه الآخرون..كلهم سيؤمنون بك ويصفقوا لك =)




عبد العزيز دلول
 
قديم 23 Aug 2009, 03:44 AM   #10
زهرانية جياد غير متواجد حالياً
مشرفة منتديات الأسرة المكية

الصورة الرمزية زهرانية جياد

رقم العضويـــة: 10965
تاريخ التسجيل: 10 01 2007
الجــنــــــــس:
انثى
مكان الإقــامة: مكة
المشاركــــات: 6,208
قوة التقييــــم: 21 نقطة
زهرانية جياد is on a distinguished road
نقاط التقييــم: 31
آخر تواجــــــد: 31 Oct 2016 (08:23 AM)
الأوسمة
الوسام الذهبي فريق الاشراف 
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بشائر الخير مشاهدة المشاركة
رووعة رووعة ماشاء اللله ,,

ملف راائع ومتكاامل,,

تسلم يدك يا ستيتا ,,

ربي يحفظك ويخليكي يااارب,,

الاروع مرورك وتعليقك الجميل

 
موضوع مغلق

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع

الساعة الآن 01:38 AM



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd. TranZ By Almuhajir
Ads Management Version 3.0.1 by Saeed Al-Atwi
(Valid XHTML 1.0 Transitional | Valid CSS! | SEO) .
For best browsing ever, use Firefox.
Copyright © 2018 makkawi.com. All rights reserved